دکتر
قلیان رئیس کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خراسان رضوی در گفتگو با
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،
گفت: معضل کمبود سبوس در
نان بیشتر از زمانی آغاز شد که یارانه نان برداشته شد و یک سری نانوایی
های آزاد پز در جامعه پروانه فعالیت گرفتند و برای اینکه بازاریابی درستی
داشته باشند که برای تهیه نان از آرد سفید بدون سبوس استفاده کردند.
وی
افزود: سبوس همان پوسته گندم است که سرشار از ویتامین ب، ویتامین ای،
پانتوتنیک اسید، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز، و سلنیوم است و
به همین دلیل استفاده از آن در نان تامین کننده ارزش غذایی آن و سلامت
افراد است.
وی خاطرنشان کرد: برنامهای که ما داریم اینکه سهمیه گندمی
که به کارخانهها میدهند اگر تولید آردشان ۱۲ درصد و پایینتر محتوای سبوس
باشد آنگاه سهمیه گندمی که به آنها داده میشود اضافه شود.
رئیس
کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خراسان رضوی تصریح کرد: اگر خدایی نکرده
تخلفی ببینیم در توزیع آرد به نحوی که به مقدار استاندار سبوس در آرد
نانواییها نباشد ۳۰ درصد از سهمیه گندم کارخانه کاسته میشود.
قلیان گفت: سبوس یا جوانه گندم از بسیاری از سرطانهای دستگاه گوارش چاقی مفرط پیشگیری میکند و درکنترل بیماری دیابت نیز موثر است.
انتهای پیام//آ. ج.