کرمان؛

انتقال تب مالت از طریق شیر خام

رئیس شبکه دامپزشکی سیرجان گفت: چنانچه شیر پاستوریزه نبوده و به صورت محلی عرضه شود، می‌تواند حامل عوامل بیماری‌زا باشد.

 انتقال تب مالت از طریق شیر خامبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان؛ علیرضا زینلی پور رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان با اشاره به تبلیغات گسترده و توصیه‌های مصرف شیر به صورت خام و نجوشیده تاکید کرد: چنانچه شیر و دیگر فرآورده‌های آن پاستوریزه نبوده و به صورت محلی و سنتی عرضه شود، می‌تواند حامل عوامل پاتوژن و بیماری‌زا به ویژه بیماری خطرناک و قابل انتقال بروسلوز یا تب مالت باشد که از طریق مصرف انواع شیر و فرآورده‌های غیر پاستوریزه موجب ابتلا موارد انسانی شود.

 زینلی پور با بیان این مطلب اظهار کرد: انجام آزمایش غربالگری تب مالت  برروی بیش از 300 نمونه شیر مراکز جمع آوری شیر خام ، سوپرمارکت ها و بستنی فروشی ها  در سال 95 صورت گرفت و این طرح در سال 96 هم با رویکرد جدید از ابتدای سال پیگیری شده است.

وی گفت: عرضه شیر به صورت سنتی می‌تواند حامل بیماری خطرناک و قابل انتقال بروسلوز یا تب مالت باشد که موجب ابتلا موارد انسانی می‌شود و با توجه به افزایش چشمگیر مراکز جمع آوری و عرضه شیرخام  در شهرستان سیرجان و خطر انتقال بیماری تب مالت از طریق مصرف شیرغیر پاستوریزه ، ماموران ویژه نظارت بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی شبکه دامپزشکی علاوه بر بازدید از قصابی ها ، مرغ وماهی فروشی ها ، کبابی ، رستوران ، طباخی ها و ... کلیه مراکز عرضه شیر خام مورد بازدید روزانه قرار می گیرد و پس از نمونه برداری به آزمایشگاه شبکه ارجاع و آزمایش رینگ تست بر روی انها انجام می گردد.

زینلی پور با اشاره به تبلیغات گسترده و توصیه‌های مصرف شیر به صورت خام و نجوشیده تاکید کرد: چنانچه شیر و دیگر فرآورده‌های آن پاستوریزه نبوده و به صورت محلی و سنتی عرضه شود، می‌تواند حامل عوامل پاتوژن و بیماری‌زا به ویژه بیماری خطرناک و قابل انتقال بروسلوز یا تب مالت باشد که از طریق مصرف انواع شیر و فرآورده‌های غیر پاستوریزه موجب ابتلا موارد انسانی شود.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان افزود: اکثر دامداری‌های سنتی فاقد پوشش خدمات سل و بروسلوز دامپزشکی هستند و با ردیابی و خونگیری از دام‌ها مشخص می شودکه چه تعداد دام ‌آلوده به تب مالت هستند و اقدامات کنترلی بعدی صورت می پذیرد.

وی تصریح کرد: ضرورت دارد، شیر و فرآورده‌های لبنی به صورت پاستوریزه مصرف شود و شماره تماس 42205036 برای رسیدگی به شکایات دامپزشکی اعلام و شهروندان از مصرف شیر، سرشیر، خامه، پنیر، بستنی و سایر فرآورده‌های غیر پاستوریزه به صورت محلی و سنتی جدا خودداری کنند.

انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار